MS Office Word versus MS Windows Live Writer

Sorry but this post is only available in dutch.

Een tijd geleden heb ik een blog geschreven over bloggen door middel van Windows Live Writer. Deze blog werd goed ontvangen. Sander de Graaf wees mij erop dat bloggen naar een SharePoint site ook mogelijk was vanuit ons oude vertrouwde Microsoft Office Word. Aan de hand van die tip ben ik de twee applicaties met elkaar gaan vergelijken.

Voor het vergelijken heb ik de laatste versies van beide applicaties gebruikt. De Word versie is dus de Bèta 1 van Office 2010.

Ik heb hieronder een lijst van mogelijkheden neergezet. Indien een plek leeg is bij de beoordeling zal deze optie dus niet beschikbaar zijn in de betreffende applicatie. Een min (-) geeft aan dat ik dingen mis of niet goed vind uitgewerkt dan de andere applicatie. Een plus (+) geeft aan dat het goed is uitgewerkt of beter is dan de andere applicatie. Nogmaals, Ik kijk hier naar het bloggen specifiek voor naar SharePoint toe. Mocht je onderdelen in de lijst missen of vragen hebben over mijn beoordeling, voeg een reactie toe en ik zal deze onderdelen beoordelen.

Onderdeel Live Writer Office Word 2010
Tekst schrijven + +
Tekst opmaak naar sharepoint blog +
Hyperlink toevoegen + +
Plaatje invoegen en bewerken + ++
Fotoalbum invoegen +
Tabel invoegen +
Kaart toevoegen +
Tags toevoegen +
Video toevoegen +
Preview van blog ++
Bron van blog bekijken +
Blog opslaan op lokale schijf + ++
Blog publiceren als concept + +
Werkvenster aanpassen in applicatie (Bv. Procent tekstgrote) ++
Categorieën toevoegen ++ +
Publicatiedatum instellen +
Spelling controleren + ++

Fijne jaarwisseling!!!

Leave a Reply